BM kürsüsünden Esad'a uyarı

ABD Başkanı Trump, Esad'ın kimyasal silah kullanması halinde ABD'nin harekete geçeceğini söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyelerine hitap etti.

Trump, Suriye'de Esad rejiminin kimyasal silah kullanması durumunda ABD'nin harekete geçeceğini söyledi.

"Benim yönetimim altında ABD tarihinde en fazla gelişmeyi kaydetti." diyen Trump salondan gelen tepkiler sonrası, "Bu tepkinizi beklemiyordum. ABD'nin ekonomisi gelişiyor. Güvenliğimizi gittikçe arttırdık. Askeri gücümüzü en güçlü hale getirdik. ABD daha güçlü, daha güvenli, daha zengin bir ülke. İki yıl önce ben göreve başlamadan öncesine kıyasla. Biz bunları sadece ABD halkı için değil dünya için yapıyoruz. Ulusların komşularının haklarını koruduğu ortamlarda, güvenlik, barış ve özgürlük yükselişte olur." ifadelerini kullandı.

Trump'ın konuşmasının devamı şu şekilde: 

"Dünyayı daha da zenginleştiriyoruz. ABD her zaman işbirliğini destekleyecektir. ABD hiçbir zaman nerede ne yapmanız gerektiğini söylemeyecektir. Tek isteğimiz ABD'nin egemenliğine saygı duyulması. Göreve başladığımdan beri çok güçlü ortaklıklar içine girdim. Kuzey Kore ile iletişime geçtik. Haziran'da Singapur'da Kim Jong-un ile görüştüm. Görüşmelerimiz oldukça kıymetli geçti. Ve Kore yarımadasının nükleerden arınması konusunda ciddi adımlar attık. Güvenlik tedbirleri aldık. Nükleer testler durdu. Bazı askeri tesisler hizmetini bitirdi bile. Rehin alınan askerlerimiz salıveriliyor. Artık ABD'de huzur içindeler. Şu andan sonra yapılması gereken çok şey olmasına rağmen, Kim Jong-un'a çok teşekkür etmek istiyorum. Şu an olduğumuz nokta herkesin anlayabileceğinden çok daha iyi nokta."

Ferdi Tayfur'lu video mesaj mı? MHP'den net açıklama İYİ Parti kurultayına seyirci alınmayacak TOKİ duyurdu: 33 ilde arsa satışı! İşte başvuru için gerekli şartlar 7 ilde 'Sarallar'a operasyon 36 bin sözleşmeli sağlık personel istihdamı Resmi Gazete'de