Bullard: Faiz artırmanın zamanı geldi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in faizleri artırmaya başlamasının zamanının geldiğini savundu.

Abone ol

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına yönelik açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Son olarak St. Louis Fed Başkanı James Bullard yeni bir faiz açıklamasında bulundu. 

Philadelphia Fed tarafından düzenlenen konferensta konuşan Bullard, "Politika normalleştirmeye başlamanın bir savunucusu olmaya devam ediyorum. Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) istihdam ve fiyat hedefleri karşılandı" dedi. 

FOMC'de oy verme hakkı bulunmayan Bullard yaptığı değerlendirmede, "İstihdam piyasaları normale yakın ve petrol şokları hariç tutulduğunda enflasyon hedefe yakın. Sabırlı politika politika faizinin ve bilançonun daha normal seviyelere doğru düzeltilmesine işaret ediyor" dedi.

"Gerektiğinde durdurmaya ve hızlandırmaya istekli olmalı"

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ayrıca Fed'in ilk faiz artırımından sonra faiz oranlarında artışları gerektiğinde durdurmaya, gerektiğinde hızlandırmaya istekli olması gerektiğini söyledi.
    
Fed'in para politikasını normalleştirmenin arefesinde göründüğünü ifade eden Bullard, ayrıca varlık balonları oluşabileceğini, bunun dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı