Çift çekirdek, 'cep'e de girdi

LG'nin yeni cep telefonu, daha hızlı çalışıyor, HD televizyona bağlanabiliyor.

Abone ol

İSTANBUL - LG Electronics (LG), dünyanın çift çekirdekli işlemcisine sahip ilk akıllı telefonu LG Optimus 2X’i tanıttı. LG Optimus 2X, daha güçlü multimedya özelliklerinin yanı sıra, Tegra 2 işlemcisi ile daha hızlı, daha kesintisiz internet taraması ve uygulamaları sağlıyor, kullanıcıların neredeyse hiç ekran gecikmesi olmaksızın birçok işi aynı anda yapmalarına imkan veriyor.

LG Optimus 2X’in, NVIDIA tarafından geliştirilmiş Tegra 2 çip sistemi, 1Ghz’lik çalışma hızıyla, görüntü ve ses dosyalarını oynatmada düşük güç tüketirken, yüksek performans sağlıyor. Dokundukları anda yanıt alan kullanıcılar, aynı anda bir çok uygulamayı kesintisiz kullanabiliyor. Cihazın çift çekirdekli işlemcisi, aynı hızda çalışan tek çekirdekli işlemcilere göre daha hızlı internet tarama ve daha pürüzsüz oyun oynamaya imkan veriyor.

HD TV'ye bağlanabiliyor

DLNA (Dijital Yaşam Ağ Bağlantısı) uyumlu, HD televizyonlar dahil herhangi bir dijital cihaza kablosuz olarak bağlanabilen LG Optimus 2X, HDMI mirroring özelliği, ivmeölçer ve gyro sensöründen faydalanarak, oyun konsollarındaki gibi bir oyun deneyimi sunuyor. Akıllı telefonda aynı zamanda, ön ve arka kameralar, arttırılabilir microSD hafıza özelliği , mikro-USB girişi ve etkili bir 1500mAh pil de bulunuyor.

LG Optimus 2X, önümüzdeki ay Kore’de, daha sonra ise Avrupa ve Asya ülkelerinde satışa sunulacak. İlk olarak Android 2.2 (Froyo) sürümüyle çıkacak olan telefon, Android 2.3 (Gingerbread) sürümüne yükseltilebilir olacak. Sürüm yükseltme tarihi, sırası geldikçe yerel pazarlarda duyurulacak.

İstanbul ve Ankara'da 1 ton metamfetamin ele geçirildi Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı