Çin, Alibaba ve Tercent’te “altın hisse” almaya hazırlanıyor

Pekin'den dünyanın en büyük internet arenasındaki kilit oyuncular üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için dev adım atıyor.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Dünya ajanslarına göre, Çin kamu kurumları Alibaba Group Holding ve Tencent Holdings'in birimlerinde "altın hisseler" olarak tanımlanan payları almak için kolları sıvadı.

Uzmanlara göre, teoride hükümetin yöneticileri aday göstermesine veya önemli şirket kararlarını etkilemesine izin veren bu hisse yapısı, yetkililere sektörü uzun vadede etkilemek için bir mekanizme sağlamış olabilir. Çin Siber Uzay İdaresi'nin (CAC) bir kolu, 4 Ocak'ta Guangzhou'daki bir Alibaba dijital medya yan kuruluşunun yüzde 1'ini aldı. Şirketin medya portföyünde, yayın platformu Youku ve mobil tarayıcı UC Web gibi işletmeler bulunuyor.

Alibaba'dan satın alınan hisselerin fonlanması, CITIC, China Post ve China Mobile gibi önde gelen devlet firmaları ile birlikte CAC tarafından destekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun kazananı belli oldu Türkiye-Yunanistan sınırına yeni köprü: Tarih verildi Cem Yılmaz- Hasan Can Kaya polemiğine Şahan Göbakar da dahil oldu Elektrikli metrobüs geliyor: İmamoğlu test sürüşüne katıldı 19. İstanbul Yarı Maratonu'nda kazananlar belli oldu