Çin hala aşağı yönlü baskılarla karşı karşıya

Çin Merkez Bankası bugün yayınladığı çalışma raporunda, Ülke ekonomisinin hala aşağı yönlü baskılarla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Abone ol

Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 6,9 seviyesinde büyümesinin muhtemel olduğuna işaret edilen raporda, 2016 için büyüme tahmini yüzde 6,8 olarak ortaya kondu.

Çin Merkez Bankası ayrıca, uygulamaya konan para ve maliye politikalarının tam etkilerinin 5-9 aylık bir süreçte ortaya çıkacağını belirtti. 

Yeni altyapı yatırım projelerinin yatırımlarda istikrarlı büyümeye yardım edreceğini ve gayrimenkul yatırımlarının gelecek yılın ikinci yarısında kademeli şekilde istikrar kazanacağını öngören Çin Merkez Bankası, 2016 yılı için sabit yatırımlarda büyüme tahminini yüzde 10,8 olarak açıkladı.

Çin Merkez Bankası çalışma raporunda 2016 yılı için Tüketici Fiyatları(TÜFE) tahminini yüzde 1,7  olarak belirtirken, üretici fiyatlarında bu yıl yüzde 5,2 olara  gerilemenin gelecek yıl yüzde 1,8 civarında kayacağını öngördü. 

2016 yılında ihracatın yüzde 3,1, ithalatın yüzde 2,1 artacağını  tahmin eden Çin Merkez Bankası, ticaret fazlasının GSYH'ya oranının ise gelecek yıl bu yıl için öngörülen yüzde 5,5'ten 5,3'e gerilemesini bekliyor. 

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak