Deutsche Telekom binlerce işçi çıkaracak

Deutsche Telekom sözcüsü, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu T-Systems bölümünden 4 bin 900 elemanı işten çıkaracaklarını açıkladı

Abone ol

BONN- Deutsche Telekom, tasarruf önlemleri çerçevesinde 4 bin 900 dolayında personel azaltımına gideceğini açıkladı. 

Deutsche Welle'de çıkan haber göre, Deutsche Telekom'da istihdam indirimi T-System'in kurumsal müşteri kısmını kapsıyor.

AFP Ajansı'na bilgi veren Deutsche Telekom sözcüsü, tasarruf önlemleri çerçevesinde istihdamda bu yıl içinde 2 bin 700, önümüzdeki yıl içinde de 2 bin 200 kişilik indirime gideceklerini söyledi.

Sözcü, söz konusu program çerçevesinde şimdiye kadar 930 kişilik personel azaltımının tamamlandığını kaydetti. 

Deutsche Telekom'un 'sorunlu bölümü'

T-Systems, Deutsche Telekom'un uzun yıllardır "sorunlu alanlarından" biri olarak görülüyor. Büyük şirketlerin bilişim sistemlerine hizmet veren T-Systems'in müşterileri arasında Shell de bulunuyor.

T-Systems yönetimi önümüzdeki yıllarda "dijital iş sahalarına" ağırlık vermeyi planlıyor.

T-Systems, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20'den fazla ülkede 50 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Bunların 29 bini Almanya'daki işletmelerde çalışıyor.

Dijital bankacılıkta trendler neler? Tasarruf finansmanı yüzde 100 büyüdü! Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor 'İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız' 'Türkiye yat pazarı, 2030’a kadar yüzde 13.7 büyüyecek'