Esad hakkında insanlık suçu soruşturması

Fransa, Esad hakkında insanlık suçu soruşturması açtı.

Abone ol

Fransa, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında insanlık suçu işlediği gerekçesiyle soruşturma açarak dünyanın önde gelen ülkelerinin Suriye konusundaki farklılıklarını bir kez daha göz önüne serdi.

Paris savcılığından yapılan açıklamada, işkence ve alıkoymaların da incelendiği soruşturmanın 10 Eylül'de Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan göstergeler doğrultusunda açıldığı belirtildi.
 
Suriye'de rejim ordusuyla isyancılar ve IŞİD arasında devam eden iç savaşta geride kalan dört yıl boyunca yaklaşık 250,000 kişinin hayatını kaybettiği tahmin edilirken,11 milyon kişi de yerinden oldu.
              
Medyada yer alan haberlere göre Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı dosya, eski bir Suriye ordusu yetkilisi tarafından ülkeden çıkarılan 55,000 fotoğrafta Esad'a bağlı güçler tarafından zarar gören yaklaşık 11,000 mağdurun görülmesi üzerine ortaya çıktı.
              
Rusya'nın Suriye başkanına desteğini artırdığı bu günlerde Fransa da diğer batılı güçlere katılarak görüşmelerin başlaması için Esad'ın gitmesine dair isteklerini yumuşatmıştı.

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" AB'den Meta'ya soruşturma HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha!