Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni zirvede

Euro Bölgesi'nde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi martta 18,6 puana yükselerek son 8 yıldan bu yana en yüksek seviyeye çıktı

Abone ol

Euro Bölgesi'nde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi mart ayında 18,6 puana yükselerek, son 8 yıldan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. 

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix'ten yapılan açıklamada, Euro Bölgesi'ne ilişkin Güven Endeksinin şubat ayındaki 12,4 puandan mart ayında 18,6 puana yükseldiği kaydedildi. Bu sonuçla, 2007 yılının ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşan Güven Endeksine ilişkin piyasa beklentisi 15 puan düzeyindeydi. 

Açıklamada, Euro Bölgesi ekonomisinin güçlendiğine ilişkin net sinyaller görüldüğü belirtilerek, "Yatırımcıların mevcut duruma ilişkin değerlendirmeleri 2014 yılı mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Daha önemli olan şey, yatırımcıların 6 aylık beklentilerinin giderek güçlenmesi ve 2006 yılı şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasıdır. Bu, Euro Bölgesi'nde toparlanmanın resesyon tehdidini arkasında bırakarak bu sefer daha sürdürülebilir olduğuna ilişkin umutları artırıyor" değerlendirmesine yer verildi. 

Almanya ekonomisinde olumlu gelişmeler yaşandığına dikkati çekilen açıklamada, "Almanya, Euro Bölgesi'nin büyüme motoru olmaya devam ediyor. Mevcut durum değerlendirmeleri, 2011 yılından bu yana en yüksek seviyeye, beklentiler ise tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı" bilgisine yer verildi. 

Yaklaşık 12 yıllık geçmişe sahip Sentix Endeksi, haftalık bazda 900'ü kurumsal olan yaklaşık 4 bin kayıtlı yatırımcının piyasa değerlendirmelerini ve beklentilerini ölçüyor.  

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı