Euro bölgesinde işsizlik 10 yılın zirvesinde

Bölgede TÜFE ise 1997'den bu yana en düşük seviyelere geriledi

Abone ol

FRANKFURT - Euro kullanan 16 ülkenin oluşturduğu euro bölgesinde haziran ayı işizlik oranı son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Avrupa Birliği istatistik ofisi Eurostat tarafından yapılan açıklamaya göre Haziran ayında Euro Bölgesi işsizlik oranı yüzde 9.4 seviyesinde oldu. Mayıs ayı işsizlik oranı verisi ise yüzde 9.5 seviyesinden yüzde 9.3 seviyesine revize edildi. Böylece Haziran ayında Euro Bölgesi işsizlik oranı son 10 yılın en yüksek seviyesinde oldu.

Analistlerin beklentileri ise euro bölgesinde işsizlik oranının Haziran ayında yüzde 9.7 seviyesine yükseleceği yönünde idi.

Açıklanan verileri Euro bölgesine haziran ayında işsizler ordusuna 158 bin kişinin daha katıldığına ve işsiz sayısının 14.9 milyon kişiye yükseldiğine işaret etti.

Eurostat'ın açıklamasına göre euro bölgesinde en yüksek işizlik oranı yüzde 18.1 ile İspanya'da oluşurken, en düşük işsizlik oranı yüzde 3.3 ile Hollanda'da oldu.

Euro bölgesinde TÜFE rekor düşük seviyelere geriledi

Euro bölgesinde Tüketici Fiyatları endeksi düşüş eğilimini Temmuz ayında da sürdürdü. Enflasyon kayıtların tutulmaya başladığı 1997 yılı Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Avrupa Birliği İstatistik ofisi Eurostat'tan yapılan açıklamaya göre Temmuz ayında Euro Bölgesi Tüketici fiyatları endeksi yıllık bazda yüzde 0.6 oranında geriledi. Euro Bölgesinde Tüketici fiyatları haziran ayında yıllık bazda yüzde 0.1 oranında gerileyerek son 10 yılın ilk düşüşünü yaşamıştı.

TÜFE'de yaşanan düşüş beklentilerin üzerinde oldu. Beklentiler TÜFE'nin yüzde 0.4 oranında gerileyeceği yönünde idi.

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi