Filistin'den Bennett'e tepki

Abone ol

RAMALLAH - Batı Şeria'daki Filistin Enformasyon Bakanlığı, İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennett'in Yahudi yerleşim birimleri inşasınının durdurulması yönündeki açıklamalarını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bennet'in "Kudüs'teki yerleşim yerlerinin dondurulmasının söz konusu değil, yeni inşaat önerileri önümüzdeki günlerde masaya yatırılacak"şeklindeki beyanatına ilişkin  "Bu ifadeler, adil bir çözüme ulaşmak için üretilen tüm fırsatları engelleyen işgal devletinin çirkin yüzünü ortaya koyuyor" denildi.

 İsrail hükümetinin koalisyon ortağı aşırı sağcı Yahudi Evi Partisi liderliğini de yapan Bennett, Arutz Sheva gazetesinde yayımlanan röportajında, "Kudüs'teki yerleşim yerleri inşaatının dondurulmasının söz konusu olmadığını ve bu konudaki yeni önerilerin gelecek günlerde masaya yatırılacağını" belirtmişti.

Bennett'in daha önce de  ABD'de başlayan Filistin-İsrail barış görüşmeleri öncesinde, 104 Filistinli mahkumun tahliyesi kararının değerlendirildiği kabine toplantısında  "Eğer teröristleri yakalarsanız, onları sadece öldürürsünüz" dediği iddia edilmişti. Başbakan Binyamin Netenyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanı Yaakov Amidror'un "Ama bu yasal değil" şeklindeki sözleri üzerine Benett'in "Ben şimdiye kadar bir çok Arap öldürdüm hayatımda. Bunda hiçbir problem yok" diye karşılık verdiği kaydedilmişti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da İsrail hükümetinden, Bennett'in söz konusu açıklamaları hakkında soruşturma açmasını istemişti.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak