Geçen yılın bütçe açığı rekortmeni İrlanda

Eurostat verilerine göre, İrlanda'nın önceden gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 11,8'i oranında tahmin edilen bütçe açığı yüzde 14,3 olarak gerçekleşti

Abone ol

DUBLİN - AB İstatistik Ofisi Eurostat'ın son verileri, AB ülkeleri arasında geçen yıl bütçe açığı en fazla ülkenin İrlanda olduğunu ortaya koydu.

Eurostat'ın açıkladığı son rakamlara göre, 2009 yılında İrlanda'nın önceden gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 11,8'i oranında tahmin edilen bütçe açığı yüzde 14,3 olarak gerçekleşti.

İrlanda, borç açığı sıralamasında Yunanistan (yüzde 13,6) ve İngiltere'yi (yüzde 11,5) geride bırakırken, önceki tahminlerde, Anglo Irish Bank'a verilen 4 milyar euroluk desteğin hesaba katılmamış olduğu belirtildi.

İrlanda Maliye Bakanı Brian Lenihan, Eurostat'ın son verilerinin "teknik bir yeniden sınıflandırma" olduğuna işaret ederek, bütçe açığını 2014 yılında AB'nin öngördüğü kurallara uygun hale getirmeye ilişkin planların işlediğini kaydetti.

Ekonomiyi toparlayabilmek için kamu harcamalarında kesintiye giden İrlanda, konut sektöründeki çöküş nedeniyle zor durumda olan bankaların sorunlu kredilerini devralması için de Ulusal Varlık Yönetimi Ajansını kurmuştu.

Şişecam'dan daha iyi bir dünya için iş birliği çağrısı İngiliz KOBİ’lere Türk sanal posu Karkas et fiyatı 10 günde 35 lira düştü 10 icra dosyasından 1’i ihlalli köprü geçişinden “Güneş enerjisinin yaygınlaşması için depolama şart”