Gelir azsa, emeklilik fonundan yararlanma yok

İngiltere'deki 400 bin düşük ücretli çalışanın gelir vergisi eşiğinin altında gelir elde etmesi nedeniyle ulusal emeklilik fonunun dışında bırakılması tartışılıyor.

Abone ol

İSTANBUL - İngiltere'de 400 bine varan sayıda düşük ücretli ve geçici çalışanın, gelir vergisi eşiğinin altında gelir elde ediyor olmaları nedeniyle emekliliği güvence altına almak için oluşturulan ulusal emeklilik fonunun dışında bırakılmaları göndemde.

İngiltere Emeklilik Bakanı Steve Webb yaptığı açıklamada işçiler için yürürlükte olan ve emekliliği kapsamayan ulusal tanımlı katkılı emeklilik uygulaması olarak bilinen Ulusal İstihdamı Koruma Fonun'nun (NEST) yılda 7.500 GBP civarında kazanan işçileri kapsama alacağını bildirdi.

Daha önceki planlar, 22 ve üzerinde yaşta olan yılda 5.000 GBP'nin üzerinde kazanan işçilerin NEST'e otomatik olarak dahil edilmesini öngörüyordu. Şimdi, 7.500 GBP'den az kazanan işçinin NEST'e dahil olmak için başvurması gerekiyor.

NEST, İngiltere'de 8 milyondan fazla işcinin emeklilik hesaplarını yönetiyor.

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı gündem oldu Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları Valilik duyurdu: İstanbul'da bugün bazı yollar kapalı Şahin: Sahadaki balları denetime açsınlar Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu