Göç başladı, Ankara alarmda!

Suriye'de protestocuların üzerine ateş açılması sonucu bugün 24 kişi öldü. Baskıdan kaçan 250 kişilik grup ise tel örgüleri aşarak Türkiye'ye geçiş yaptı.

Abone ol

İSTANBUL - Suriye'nin Dera kentinde güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açması sonucu 24 kişi yaşamını yitirdi. Hatay'da aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 250 kişilik grup sınırı aşarak Türkiye'ye geçiş yaptı.

Suriye'nin Yayladağı ilçesine yakın Harabjoz ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup, ülkelerindeki olaylar ve baskılardan kurtulmak istedikleri gerekçesiyle Güveççi köyü yakınındaki tel örgüyü aşarak 2-3 metre kadar Türkiye sınırını geçtiler.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Türkçe "Türkler gibi yaşamak istiyoruz", "demokrasi istiyoruz", "Başbakan Erdoğan'ın bize sahip çıkmasını istiyoruz" diye slogan atan ve Türk yetkilileriyle görüşmek isteyen Suriye vatandaşlarını, bölgede görev yapan askerlerin durdurduğu ifade edildi.

Grubun sınırı aşması ve Türk yetkililerle konuşmak istediklerini bildirmesi üzerine Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat'ın görüşme yapmak üzere sınıra gittiği, askerlerin bölgede güvenlik önlemi aldığı kaydedildi.

Spor salonuna getirildiler

Türkiye sınırını geçen grup, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat'ın kendileriyle görüşmesinden sonra, minibüslerle ilçe merkezindeki Fehmi Dinçer Spor Salonu'na getirildi.

Spor salonuna getirilenler arasında, tel örgüyü aşıp Türkiye'ye ilk girenlerin ardından gelen bir grubun daha bulunduğu, bunların tamamının kayıt altına alınmaya başlandığı bildirildi.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sınırı geçenlerin sayısının 250-300 kişi arasında olduğunu söyledi.

Suriye vatandaşları, akşam saatlerinde, sınırdaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye geçmiş, daha sonra bölgede görev yapan askerler tarafından durdurulmuştu.

Dışişleri Konutu'nda zirve

Suriye'deki gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında gelişmelerin değerlendirileceği toplantı yapılıyor.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer katılıyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz