Gözler, Avrupa Merkez Bankası'nda

Dolar/TL bir haftanın en düşük seviyelerinde seyrediyor, ECB'nin faiz toplansıtısı yakından izleniyor

Abone ol

İSTANBUL - Rusya Ukrayna gerginliğinin askeri çatışmaya dönüşmeyeceği yönündeki beklentiler ve iç siyasi gerginliğin nispeten azalmasının da desteğiyle dolar/TL bir haftanın en düşük seviyesinde işlem görürken piyasa bugün Avrupa Merkez Banaksı (ECB) toplantısından çıkacak sonuca odaklanacak.

Bankacılar küresel gelişmelerin de desteğiyle dolar/TL'nin bugün 2.20 seviyesinin altını test edebileceğini belirtirken bugün iç piyasada ise yön belirleyici bir gündem maddesi olmadığını söylediler.

Dış piyasada ise ECB haricinde ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları izlenecek. Euro yatırımcıların ECB'nin bugünkü toplantısında politika
gevşetmesini beklemeleriyle bugün baskı altında kaldı. ECB'nin bugün faiz indirmekten kaçınması, bunun yerine kredi koşullarının gevşetilmesi yönünde bir adım atması bekleniyor.

Dolar karşısında 1.3707'ye kadar gerileyen euro bugün  1.3728 seviyesinde işlem gördü.

Dün en düşük 2.2006'yı test eden dolar/TL bugün ise güne TSİ 0838'de 2.2060/2.2080 seviyesindeydi. Aynı saatte sepet bazında TL ise 2.6171/2.6198 seviyesinde işlem gördü.

Bugün yurtdışı kaynaklı gündemin en önemli maddesinin ECB toplantısı olacağını belirten HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, "İç tarafta sosyal medyada yayımlanan ses kayıtlarına piyasaların giderek daha fazla duyarsızlaştığını görüyoruz. Bu da siyasal risk algılamalarının normalleşmesini beraberinde getiriyor" dedi ve ekledi:
"ECB'nin genişlemeci bir politika izlemesi Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomiler açısından olumlu bir sinyal teşkil edebilir. Dolar/TL kurunda ise bugünkü işlemlerde 2.20 seviyesinin altının test edilmesi olası duruyor" dedi.

Öte yandan küresel piyasalarda Fed tarafından açıklanan Beige Book raporuna da önemli bir tepki göstermedi. Beige Book raporunda, ülke genelinde etkili olan soğuk hava koşullarının son haftalarda alışveriş ve tüketici harcamalarını olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" AB'den Meta'ya soruşturma HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha!