Hollanda'da göçmenlerin işsizliği artıyor

Göçmen gençlerin işsizlik oranı yerli halkınkinin 3 katı.

Abone ol
 
 
LAHEY  - Hollanda'daki ekonomik kriz en fazla toplumun alt ve orta gelir gruplarını olumsuz etkilerken, istatistikler göçmenler arasındaki işsizliğin son yılların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor.
Hollanda'da 2012'nin istihdam rakamlarıyla ilgili açıklama yapan Merkezi İstatistik Bürosu, Türklerin de dahil olduğu "Batılı olmayan göçmenler" arasındaki işsizlik oranının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 2,5 artışla yüzde 15,5 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
Aynı rakamlara göre, 16 milyon nüfuslu Hollanda'da yerli halk arasındaki işsizlik oranı yüzde 4,2'den yüzde 5'e yükseldi.
Göçmen kadınların erkeklere oranla daha zor iş bulduğu ülkede, 15-25 yaş arası "Batılı olmayan göçmen gençler" arasındaki işsizliğin geçen yıl yüzde 28,4 olarak kayıtlara geçtiği, yerli gençler arasındaki oranının ise yüzde 9,8 olarak belirlendiği bildirildi.
 
Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi DSİ'den acele kamulaştırma kararı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor”