İki devden geniş gövdeli uçaklar geliyor

Dünyanın en büyük uçak üreticisi Avrupalı Airbus ile ABD'li Boeign'e Asyalı rakip geliyor.

Abone ol

Çin ve Rusya geniş gövdeli yolcu uçağı üretmek hedefiyle güçlerini birleştirmek için kolları sıvadı. 

China Daily'nin Rusya hükümeti tarafından işletilen  United Aircraft'ın Başkanı Yury Slyusar'a dayandırdığı haberde Çin ve Rusya ortaklaşa geniş gövdeli yolcu uçağı  üretmek için 2015'in sonunda kadar bir anlaşma imzalayacak. Slyusar, anlaşmanın kar ve maliyet paylaşımı, teknik gereksinimler gibi temel içeriği kapsayacağını belirtirken fazla ayrıntı vermedi. United Aircraft ve Aircraft Corp.yetkilileri ortak proje hakkında yorumda bulunmadı. 

Rus United Aircraft ile Çin devlet şirketi Aircraft Corp. of China Ltd., 2014'ün mayıs ayından bu yana ortaklaşa uçak üretimini düşünüyor. 

Tahtları sallanabilir

Uzmanlara göre Çin ve Rusya'nın ortak projeyi hayata geçirmesiyle Airbus ve Boeing'in geniş gövdeli uçak piyasasındaki tahtı sallanabilir. 

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz