”İlaç indiriminde sona gelindi”

Zentiva Genel Müdürü Arslan'a göre, Türkiye'de ilaç sektöründe yapılan indirimlerden sonra, sektörün dayanabileceği noktanın sınırına gelindi.

Abone ol

PRAG - Zentiva Türkiye Genel Müdürü Şahin Arslan, ilaçtaki fiyat indirimleriyle sektörün varlığını sürdürmesinin mümkün olmadığını, sektörün, dayanabileceği noktanın sınırına geldiğini bildirdi.

Sanofi-Aventis Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Zentiva'nın Prag'daki üretim tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Şahin Arslan, Zentiva'nın Sanofi-Aventis ile birleşmesinin ardından Türkiye'nin bir üretim üssüne dönüştüğünü, Zentiva'nın Türkiye'ye adım atmasıyla Türkiye'deki en büyük üretim ve ARGE merkezine sahip olduklarını ve ciddi bir üretim sıçraması kaydettiklerini anlattı.

İlaç sektöründe yapılan indirimler sonrası sektörde meyadan gelen gelişmeleri de değerlendiren Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim tahminim, artık dayanabileceği noktanın sınırlarına gelmiş durumda açıkçası... Bu şekilde fiyat kesintileriyle sektörün varlığını sürdürmesi mümkün değil... Şunu kabul etmek lazım, Sağlık Bakanlığı Türkiye'de çok ciddi işler yaptı. Bunlardan hepimizin gurur duyması lazım ama bunlar yapılırken sürekli sektörün katkı vereceği bir sistemin işleyişi bir yerde tıkanır diye düşünüyorum.

Ve geldiğimiz yer açıkçası tıkanıklılık... Bundan başka bir modelin ortaya konulması lazım. Yoksa sağlık sisteminin çok önemli unsurlarından biri olan üreticilerin devam etmeleri mümkün değil, bu ister orijinal ister eşdeğer olsun... Türkiye'deki ilaçlar Avrupa'daki en ucuz ilaçtan bile yüzde 30 ucuz... Yapılacak çok fazlasıyla yapılmış ve gelinecek son noktaya gelinmiştir."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz