İngiltere, Türkiye'nin genç teknoloji şirketlerini bekliyor

'GREAT' kampanyası kapsamında Türkiye'nin genç teknoloji girişmcilerini hedefleyen 'GREAT Startup' yarışması düzenleniyor

Abone ol

Birleşik Krallık’ın 58 milyar sterlin büyüklüğündeki bilişim ve iletişim teknolojileri (BİT) sektörü yılda 930 milyon Sterlin tutarında Ar-G yatırımı çekiyor. Ülke, aralarında Microsoft, IBM, HP, Google, Facebook ve Intel’in de bulunduğu 100 bin BİT şirketine ev sahipliği yapıyor. Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Ticaret ve Yatırım Ajansı Orta Asya, Güney Kafk aslar ve Türkiye Genel Direktörü Leigh Turner, Türkiye’de BİT alanında uluslararası ölçekte büyümeyi hedefleyen çok sayıda teknoloji şirketi bulunduğunu belirtiyor. 

Turner, “BİT sektöründe dünya lideri olan Birleşik Krallık, bu alanda devletin sağladığı destek ile Avrupa ülkeleri arasında yatırımcılara en cazip iş ortamlarından birini sunuyor” diyor. Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından, Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla yürütülen GREAT kampanyası da, Türk teknoloji şirketlerine yönelik ‘GREAT Startup’ yarışması düzenleniyor. 

Birleşik Krallık Hükümeti’nin, GREAT kampanyasıyla Türkiye ile daha güçlü ticari bağlar oluşturmayı hedefl ediğini kaydeden Turner, “Bilişim ve İletişim Teknolojileri de bu kampanyanın odaklandığı kilit alanlardan birisi. Birleşik Krallık, sunduğu büyük devlet desteği, düşük vergi, yetenekli işgücü ve sorunsuz iş yapma ortamı özellikleriyle, Avrupa’nın en çok yabancı yatırım çeken ülkesi. Bu çerçevede Türk teknoloji şirketlerinin dünyaya açılma yolundaki yatırımları için de önde gelen seçenek durumunda” yorumunu yapıyor. 

‘GREAT Startup’ yarışmasına Türkiye’de yaşayan, en az bir yıl önce kurulmuş şirketinde ana hissedarlardan biri olan, 40 yaşını geçmemiş bütün girişimciler başvurabilecek. ‘GREAT Teknoloji Ödülü’, ‘Kadın Teknoloji Girişimcisi’, ‘Üniversiteli Genç Girişimci’, ‘Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi’, ‘Sosyal Teknoloji Girişimcisi’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ olmak üzere 6 farklı kategoride ödül dağıtılacak. Yarışmaya www. gov.uk/great-startup-turkey internet sayfasından başvuru yapılabilecek.

Geleceğin girişimcileri

Türkiye’nin gelecekteki büyük teknoloji girişimcilerini ortaya çıkarmayı, desteklemeyi, başarı öykülerini paylaşmayı ve onlara global bir vizyon vermeyi hedefl eyen GREAT Startup Yarışması’nda her kategoride ilk üç şirketin ismi kamuoyuna açıklanacak. Kategori birincisi olan şirketler ise risk sermayesi şirketlerinin katılımıyla gerçekleşecek Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, bir iş seyahati hakkı, danışmanlık gibi hizmetlerden faydalanacaklar. Başvuruların 20 Haziran – 30 Eylül arasında kabul edileceği yarışmada jüri, katılımcı şirketleri şu kriterlere göre değerlendirecek; yeni bir ürün ve hizmeti fikrini geliştirme, özgün bir iş modeli/iş fikri oluşturma, girişimcilik ruhu ve risk alabilmek, sürdürülebilir bir şirket stratejisi oluşturma, geleceğe yönelik sağlam bir iş planı, bulunduğu pazara hakimiyet ve kuruluştan bugüne büyüme hızı. 1-18 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak değerlendirmelerin ardından sonuçların açıklanacağı ödül töreni Ekim 2014’de gerçekleştirilecek.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi DSİ'den acele kamulaştırma kararı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor”