İran'da bombalı saldırı: 26 ölü, 300 yaralı

Saldırının sorumluluğunu Cundullah üstlendi.

Abone ol

TAHRAN - İran'ın güneydoğusunda Sistan-Belucistan eyaletinin Zahedan kentinde bir cami önünde iki bombalı saldırı düzenlendi. 26 kişinin öldüğü, 300'ü aşkın kişinin de yaralandığı saldırının sorumluluğunu Sünni Cundullah örgütü üstlendi. Patlamalarda, Devrim Muhafızları'ndan da ölenler olduğu bildiriliyor.

Merkezi Dubai'de bulunan El Arabiya televizyonunun haberine göre, Cundullah örgütü El Arabiya'ya gönderdiği elektronik postada, saldırının örgütün lideri Abdülmelik Rigi'in İran tarafından idam edilmesine tepki olarak düzenlendiği kaydedildi.

Ülkenin doğusunda Pakistan sınırında yer alan bölge, lideri bir süre önce silahlı yıldırma ve soygun suçlarından hüküm giyen ve İran mahkemesinin kararı ile asılarak idam edilen Cundullah terör örgütünün faal olduğu yerler arasında bulunuyor.

Şubat ayında düzenlenen operasyonda yakalanan Abdülmelik Rigi'nin idam cezası, Tahran'daki Evin cezaevinde 20 Haziran'da infaz edilmişti.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL