İskoçya'da referandum tartışması

İskoçya Birinci Bakanı'nın yeniden bağımsızlık referandumu talep etmesine İskoçya'nın Muhafazakar Parti lideri Davidson'dan tepki geldi.

Abone ol

İskoçya Birinci Bakanı Nicola Sturgeon, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma şartlarının netleşmesinin ardından 2018 sonu veya 2019 başlarında yeni bir bağımsızlık referandumunun yapılmasını talep edeceğini duyurdu.

İskoçya'nın Muhafazakar Parti lideri Ruth Davidson ise bu çağrıyı bölücü olarak niteledi ve bu isteğe karşı oy kullanacağını açıkladı.

Partisi İskoçya parlamentosundaki en büyük ikinci parti olan Davidson, sosyal medya hesabı üzerinden, "Nicola Sturgeon bugün daha çok bölünme ve belirsizlik yolunu seçti" açıklaması yaptı.

Sturgeon daha önce de İskoçya'nın, Brexit'in tamamlanmasının ardından AB ile kendi anlaşmasını yapmasına izin verilmesini talep etmişti.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL