İsrail'den 3 milyar dolarlık sipariş

İsrail 14 adet F-35 "hayalet uçak" satın alıyor.

Abone ol

İsrail, Türkiye'nin de proje ortağı olduğu 14 adet F-35 Stealth "hayalet uçak" için ABD'yle anlaşmaya vardı. İsrail 14 adet "hayalet uçak" için ABD'ye 3 milyar dolar ödeyecek.

İsrail, 2010 yılının eylül ayında ABD'den her biri 110 milyon dolara mal olan 19 adet F-35 satın almıştı. Son anlaşmayla beraber İsrail'in satın aldığı F-35 sayısı 33'e yükseldi.

İlk sipariş 2016'da teslim edilecek

ABD'de bulunan İsrail Savunma Bakanlığı delegasyonu başkanı Aharon Marmarosh ilk iki F-35 jetinin 2016'da İsrail'e teslim edileceğini söyledi. Amerikan savunma şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen "hayalet uçak" F-35'lerin geri kalanları da 2021'e kadar İsrail'e teslim edilecek.

Sesten hızlılar

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen savaş uçağı F-35'ler sesten hızlı uçabiliyor ve radara yakalanmama özelliği taşıyor.

Yeni kuşak uçaklarının F-16 ve F-18 gibi dördüncü kuşak savaş uçaklarından dört kat daha fazla etkili, hem havadan havaya hem de havadan karaya saldırı yeteneği bulunuyor.

Otomotiv satışları 21 ay sonra sert geriledi Dünyanın ilk borsası Aizanoi NFT’lerle hayat bulacak Sakhalin Istanbul'dan görkemli açılış! Space’24, yaratıcı disiplinleri bir araya getirecek Vodafone öğrencilere yapay zekâ eğitimi verecek