İsrail'den Erdoğan'a Paris cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Paris'teki terör yürüyüşüne katılmasını eleştirmesine İsrailli liderden cevap geldi.

Abone ol

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo'yu ağırlayan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Margollo ile ortak basın toplantısı düzenledi. Netanyahu,basın toplantısında yaptığı açıklamada  Hamas'a karşı vatandaşlarını korumaya çalıştıklarını belirtti.

"Hangi yüzle oraya gitti"

Erdoğan,  Netanyahu'nun Paris'teki terör karşıtı yürüyüşe katılmasını, "Hangi yüzle oraya gitti. Onu da anlamakta zorlanıyorum. Bir defa siz katlettiğiniz yavruların, kadınların hesabını verin" sözleriyle eleştirmişti

Dünya liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına tepki göstermesi gerektiğini belirten Netanyahu, şöyle konuştu: 

"Terörle yapılan savaşı, beraberindeki ikiyüzlülüğü yenebilirsek kazanabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle Erdoğan'ın dünkü açıklamalarına bakın. 'İsrail, Paris yürüyüşünde temsil edilmemeliydi'. Bunun sebebi ise Hamaslı teröristlerin şehirlerimize attığı binlerce rokete karşı kendimizi savunmamız. Bu tepki, Türkiye Cumhurbaşkanının yaptığı bu açıklama, teröre karşı mücadele edenlerin tamamı tarafından bilinmelidir. Çünkü bu savaş netlik gerektirir. Teröristliği yapanlar ve onları destekleyenler kınanmalı, teröre karşı mücadele edenler desteklenmelidir."

"Radikal İslam'a karşı mücadeleye devam edeceğiz"

Netanyahu, "Bu ilk aşamadır. Her şey onu izler ve umuyorum ki teröre karşı ortak savaşımıza ve medeniyetimizi tehdit eden radikal İslam'a karşı mücadeleye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam