İtalya: Terörle mücadelede Rusya ile diyalog kesilmemeli

İtalya Başbakanı Gentiloni, terörle mücadelede konusunda Rusya ile irtibatın kesilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Abone ol

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun terörle mücadeleye katkıda bulunmaya devam ettiğini ve DEAŞ'a karşı koalisyona destek verdiğini belirtti. İtalya Başbakanı Gentiloni de, terörle mücadelede Rusya ile diyaloğun kesilmemesi gerektiğini söyledi.

İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, İtalya'nın ittifak için 'olağanüstü değerde' bir ülke olduğunu söyleyerek, özellikle Libya'da yaptıklarından dolayı Başbakan'a teşekkür etti ve "NATO, Libya'da yaptıkları için İtalya'yı desteklemektedir. Libya'da siyasi bir çözüm için gerçekten çok yardım ediyorsunuz ve bundan dolayı hepimiz çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Genel Sekreter, NATO'nun terörle mücadeleye katkıda bulunmaya devam ettiğini ve DEAŞ'a karşı koalisyona destek verdiğini de söyledi.

Başbakan Gentiloni de, Rusya'dan gelebilecek tehditlere karşı ittifakın kararlı duruşunun, özellikle terörle mücadele gibi ortak ilgi alanları olabilecek konularda Rusya'yla diyalog olasılığının kesilmesi anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

ABD Başkanı Trump'a cevap

NATO'ya en çok katkı sağlayan ülke olan ABD'nin Başkanı Donald Trump, Washington'da 20 Nisan'da görüştüğü Gentiloni'ye, "İtalya ittifaka daha fazla katkı sağlamalı" dediğini ve Gentiloni'nin de bunu kabul ettiğini açıklamıştı.

Basın toplantısında buna atıfta bulunan Gentiloni, "Taahhütlerin yerine getirilmesi bir zorunluluktur. Askeri harcamalara ilişkin 2014'te başlayan süreç, 10 yıl içinde yavaş yavaş ilerleyecek, çünkü bütçe üzerindeki ekonomik etkilerini dikkate almalıyız" ifadesini kullanarak, askeri harcamaları öngörülen zaman diliminde artıracaklarına dikkat çekti.

Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem: Naci Görür'den ilk açıklama İYİ Parti'de karar günü: Yeni genel başkan kim olacak? Kolombiya kahvesinin marka yüzü hayatını kaybetti 42 ilde 'Narkoçelik-14' operasyonu: 321 gözaltı Akaryakıt yüklü tanker devrildi: Çift yönlü ulaşıma kapandı, binalar boşaltıldı