İtalya'nın eski başbakanı öldü

Abone ol

ROMA - İtalya'nın eski başbakanı Giulio Andreotti hayatını kaybetti. İtalyan devlet televizyonunun haberinde, yedi kez başbakanlık yapan Andreotti'nin 94 yaşında yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Giulio Andreotti, geçen yıl solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanan kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.
Siyasette etkin olduğu dönemde İtalya'nın en güçlü adamlarından biri olarak görülen, aynı zamanda yazar ve gazeteci olan Andreotti, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra İtalya Anayasası'nın hazırlanmasına yardım etmiş, 60 yıl parlamentoda görev yapmış, yedi kez başbakanlık görevini yürütmüştü.
İçişleri, savunma ve dışişleri bakanlığı da yapan eski Hristiyan Demokrat Parti üyesi Andreotti, ömür boyu senatörlük unvanını kazanmıştı.
Andreotti, İtalya'da mafyayla ilişkisi olmakla suçlanmış, 1990 yıllarının ortalarında Palermo'da hakkında dava açılmıştı. Hakkındaki iddiaları reddeden Giulio Andreotti, "yüzyılın davasında" Yüksek Mahkeme tarafından aklanmıştı.

Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz'dan itibaren değişiyor Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı