İtalya'da Google ve Facebook'a karşı vergi planı

İtalya, bulundukları ülkelerde vergi ödememekle eleştirilen Facebook ve Google gibi ABD şirketleriyle ilgili yeni bir planı uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Plana göre, Google ve Facebook’a ilan veren şirketler, ilan miktarının yüzde 6’sını devlete vergi olarak ödeyecek.

Abone ol

İtalya Parlamentosu'nun üst kanadı Senato'nun, bu hafta yeni "vergi eşitlemesi" planını görüşeceği açıklandı.

Financial Times gazetesinin haberine göre, plan Facebook ve Google gibi dijital içerikli sitelere reklam verenlerin, ilan miktarının yüzde 6’sını devlete vergi olarak ödemesini öngörüyor.

İktidardaki Demokratik Parti'nin de plana destek verdiği kaydedildi. Demokratik Parti üyesi ve Senato Endüstri Komitesi Başkanı Massimo Mucchetti, "İtalya bu konuda siyasi bir girişim görmek istiyor ve biz korkmuyoruz. Bu, vergi ödemeyenlere karşı atılan bir adım" dedi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz