Juppe'dan muhaliflere askeri yardım çağrısı

Fransa'nın eski Başbakanı Alain Juppe: Artık timsah gözyaşları dökmeye devam edilmemesi gerekir.

Abone ol

ANKARA - Fransa'nın eski Başbakanı ve eski Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Suriye'de muhaliflere askeri yardım çağrısında bulundu.

Juppe, blog sitesindeki yazısında, Suriye'de olup bitenleri anlatmak için kelimelerin yetersiz kaldığını belirtti. Suriye'deki şiddet görüntüleri ve Şam'daki kimyasal silah saldırısına ilişkin Juppe, "BM Güvenlik Konseyi'nin başta Rusya olmak üzere Suriye rejiminin suç ortaklarının vetosuyla engellediğini biliyorum. Her türlü güce başvurmadan önce Konsey'in iznine saygı gösterilmesinin diplomasimizin temel ilkesi olduğunu biliyorum ancak bugün, BM'nin engellerini aşmak ve Suriye'de direnişe askeri yardımda bulunmak gerek" görüşünü paylaştı.

Juppe, "Artık timsah gözyaşları dökmeye devam edilmemesi gerektiğini" de ifade etti. Alain Juppe'nin yazısı "Le Nouvel Observateur" gazetesinin internet sitesinde de yayımlandı.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi DSİ'den acele kamulaştırma kararı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor”