Kasırga mevsimi başladı

Sezonun ilk kasırgası Andres, Meksika'da 1 kişinin ölümüne yol açtı

Abone ol

PUERTO VALLARTA - Pasifik'te sezonun ilk kasırgası Andres, tropik fırtınaya dönüşerek şiddetli yağmurlarla vurduğu Meksika'da 1 kişinin ölümüne yol açtı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kısa bir süreliğine kasırgaya dönüşen ve ardından tropik fırtına halini alan Andres'in hızının bu sabah saatte 70 kilometreye indiğini, önümüzdeki günlerde daha da zayıflamasının beklendiğini açıkladı. Meksika'nın güneybatı sahillerinde etkili olan Andres, çok sayıda evi sular altında bıraktı. Yetkililer, 1 kişinin ölümüne neden olan kasırga vurmadan önce kıyı bölgesinde yaşayanları uyarırken, bazı yerleşim birimlerinde oturanlar güvenli yerlere tahliye edildi. Andres, 15 Mayıs-30 Kasım arasında etkili olan Pasifik'teki kasırga sezonunun bu yılki ilk kasırgası oldu.

Filipinler'de tropikal fırtına Nangka yüzünden 5 kişi öldü

Filipinler'de tropikal fırtına Nangka yüzünden 5 kişinin öldüğü bildirildi. Yetkililer, başkent Manila'nın güneydoğusundaki Alabat adası açıklarında 4 balıkçının boğulduğunu, Cebu açıklarında da bir balıkçının öldüğünü belirtti.

Hızı saatte 83 kilometreye ulaşan rüzgarın sel baskınları, toprak kaymaları ve elektrik kesintilerine yol açtığını belirten yetkililer, 7 kişinin de kayıp olduğunu kaydetti.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı