Kürt Ulusal Konferansı'nın tarihleri belli oldu

Konferans 15-17 Eylül tarihleri arasında yapılacak

Abone ol

ERBİL - Erbil'de düzenlenecek Kürt Ulusal Konferansı'nın 15-17 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Kürt Ulusal Konferansı Hazırlık Komitesi'nce, Erbil'deki Saad Abdullah Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının ardından yapılan açıklamada, konferansın tarihinin değiştirildiği belirtildi.

Bunun teknik çalışmaların tamamlanması için yapıldığı aktarılan açıklamada, konferansın Erbil'de 15-17 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

600 delege ve 300 gözlemcinin davet edileceği aktarılan açıklamada, "Katılımcıların yüzde 35'i sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden, yüzde 45'i siyasi partilerden, kalan yüzde 20'si ise gençlerden ve bağımsız kişilerden oluşacak" denildi. 

Konferansta kadınların yüzde 40 oranında temsil edileceği duyurulan açıklamada, etkinliğe değişik ülkelerden çok sayıda kişinin de davet edileceğini kaydedildi.

Daha önce ağustos ayında yapılacağı duyurulan Kürt Ulusal Konferansı'nın "Hazırlık çalışmalarının uzun sürmesi ve konferansa kimlerin davet edilceğinin belirlenmemesi" nedeniyle ertelendiği açıklanmıştı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz