Kuveyt muhalefeti boykota gidiyor

Kuveytli muhalif gruplar, seçim kanunu iptal edilene kadar seçimleri boykot etme kararı aldı.

Abone ol

KUVEYT  - Kuveyt muhalefeti, Anayasa Mahkemesi'nin kararını yetersiz bularak, seçimi boykot edeceklerini açıkladı.

Kuveyt'teki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı olarak bilinen İslami Anayasa Hareketi Partisi (HADES) milletvekillerinden 23 kişilik heyetle  biraraya gelen eski Kuveyt Meclis Başkanı Ahmed es-Sadun, düzenlediği basın toplantısında, Kuveyt Anayasa Mahkemesi'nin meclisi feshetme ve seçime gidilmesi kararına ilişkin, "Seçimleri boykot konusunda daha önce aldığımız karar bizim için bir zorunluluktu ancak şimdi bu, görevimiz oldu" dedi.

Sadun, gelecek günlerde muhalif hareketlerden oluşan yeni bir mekanizma oluşturulması konusunda hazırladıkları yol haritasını kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Sadun, seçmenlerin tek aday için oy kullanabilmesine imkan veren tartışmalı seçim kanunu iptal edilene kadar, yapılacak hiçbir seçime katılmayacaklarını ifade etti.

Anayasa Mahkemesi Yargıcı Yusuf el-Mutavva, Kuveyt Emiri Sabah'ın talimatıyla oluşturulan ve seçmenlerin 4 yerine sadece tek aday için oy kullanabilmelerine imkan veren tartışmalı seçim kanunu hakkında bir hüküm verilmediğini açıklamıştı.

Mahkemenin kararı, seçim kanununun mevcut haliyle yürürlükte olacağı anlamına geliyor. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına itiraz hakkı bulunmuyor.

Kuveyt'te,  parlamentonun mahkeme kararıyla feshedilmesinin ardından başlayan siyasi istikrarsızlık devam ediyor.

Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi İş dünyasından 19 Mayıs mesajları