Kuzey Kore 13. denemesini yaptı

Kuzey Kore'nin, Japonya üzerinden geçen yeni balistik füze denemesi ülkenin bu yıl yaptığı 13. deneme oldu. Füzenin fırlatılmasının ardından Japonya'da acil durum sirenleri devreye girdi.

Abone ol

Kuzey Kore'nin, Japonya üzerinden geçen yeni balistik füze denemesinin ardından bir açıklama yapan Güney Kore hükümeti, ABD ile füze denemesini analiz ettiklerini ve Kuzey Kore'den gelecek olası bir tehdide karşı önlem aldıklarını açıkladı.

Füzenin Pyongyang Havaalanı'nın da bulunduğu Sunan'dan fırlatıldığına işaret eden Seul yönetimi, bunun Kuzey Kore'nin füzeyi karayoluyla taşıyıp havaalanındaki bir pistten fırlattığını gösterdiğine dikkati çekti. 

Deneme, Kuzey Kore'nin bu yılki 13. balistik denemesi oldu. Pyongyang, ilk kez Sunan'dan füze denemesinde bulundu.

Hokkaido'da sirenler devreyle girdi

Japonya'nın Hokkaido Adası sakinlerine olası bir Kuzey Kore saldırısına ilişkin uyarı mesajları gönderildi. Cep telefonlarına gönderilen mesajlarda halka dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Adada acil durum sirenleri de devreye girdi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump ile 40 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi. Kuzey Kore'nin füze denemesini şimdiye kadar görülmemiş bir tehdit olarak niteleyen Abe, "Trump, yüzde yüz Japonya'nın yanında olduğunu söyledi ve Japonya'yı savunma sözü verdi." dedi.

Kuzey Kore füzesi Japonya'nın üzerinden geçti

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam SunExpress’ten Birleşik Krallık’ta rekor büyüme