Merkel ve Hollande, AB'nin geleceğini konuştu

Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande AB'nin geleceğini konuşmak üzere bir araya geldi.

Abone ol

Almanya Başbakan'ı Merkel, başkent Berlin'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi.

Terörle mücadelede birbirlerine sıkıca bağlı olduklarını vurgulayan Merkel, AB'yi büyük sınavların beklediğini, tüm üye ülkelerin terörle mücadelenin yanı sıra ekonomik konularda, iklim değişikliği, ticari anlaşmalar ve dijital iç pazarın kurulmasında daha fazla dayanışma göstermesi gerektiğini belirtti.

AB'nin önemi konusunda Hollande ile görüş birliği içinde olduklarını söyleyen Merkel, AB'nin, üye ülkelerde ve AB sınırları dışında ortaya çıkan sorunları ancak birlikte çözebilecekleri yönünde Hollande ile benzer görüşleri paylaştıklarını kaydetti.

"Kendimizi koruyacağız"

Kendilerini ve sınırlarını koruyacaklarını ifade eden Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da, "Kendi güvenliğimizi sağlayacağız. Ama elbette değerlerimizi de taşıyacağız. Bunun için Avrupalıyız" diye konuştu.

Fransa'nın kendini savunmak için yeterli imkanı bulunduğu ancak birlikte daha güçlü olacaklarını dile getiren Hollande, kurmak istedikleri pazarlar sayesinde de daha fazla refaha kavuşmak istediklerini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump ile yeni ticaret kuralları konusunu görüşmek durumunda olduklarını ve kendi inandıkları konularda taviz vermeyeceklerinin altını çizen Hollande, İngiltere'nin AB'den ayrılmasından sonra 27 üye ülkeyle birliği yeniden nasıl şekillendireceklerini de konuşmaları gerektiğini söyledi.

Hollande, gittikçe artan popülizm tehdidine de değinerek, bazı ülkelerin iç düzenlerini tehdit ettiği için popülizmle de mücadele edilmesi gerektiğini de ifade etti.

Dijital bankacılıkta trendler neler? Tasarruf finansmanı yüzde 100 büyüdü! Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor 'İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız' 'Türkiye yat pazarı, 2030’a kadar yüzde 13.7 büyüyecek'