Metroda görünce çok şaşırdılar

Pazartesi günü işe giden Tahranlılar İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi metroda görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Abone ol

İran'ın başkenti Tahran'da haftanın ilk günü işe metroyla gidenler şaşkındı. Çünkü metrodaki yolcularla birlikte İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de seyahat etti.  

Ruhani'nin "Ulusal Temiz Hava Günü" dolayısıyla metroyu tercih ettiği belirtildi.İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkent Tahran'da metronun bir hayli kalabalık olduğu sabah saatlerinde Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve diğer hükümet yetkilileriyle metroya bindi.

Cumhurbaşkanı Ruhani ile omuz omuza seyahat eden yolcular şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ruhani metroda yolculuk yapan bir erkek çocuğu kucaklayarak sevmeyi de ihmal etmedi.

Yolcularla sohbet eden Ruhani'nin niçin ulaşım için toplu taşımayı tercih ettiği sonradan ortaya çıktı.

İran'ın başkenti Tahran 12 milyon nüfusuyla dünyada havanın en kirli olduğu başkentler arasında yer alıyor. Hava kirliliğine dikkat çekmek için her yıl "Ulusal Temiz Hava Günü" etkinlikleri yapılıyor.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok"