Morgan Stanley, Türkiye'nin GSYİH beklentisini aşağı çekti

Morgan Stanley GSYİH beklentisini, 2010 yılı için ise yukarı çekti

Abone ol

İSTANBUL - Morgan Stanley tarafından yayınlanan raporda, yılın ilk çeyreğinde GSYİH'da yaşanan sert düşüşün ardından 2009 yılı GSYİH beklentisinin aşağı çekildiği ancak en kötünün geride kaldığına inanıldığı ifade edildi. Morgan Stanley Türkiye'nin 2009 yılı GSYİH'sına ilişkin beklentisini yüzde 4.7 düşüşe revize ederken, 2010 yılı GSYİH beklentisi ise hafif yukarı çekilerek yüzde 3.3 artışa revize edildi.

Enflasyonun kontrol altında olduğunu belirten Morgan, önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüşün devam edeceğini ve yıl sonu TÜFE'sinin beklentilerin oluştuğu yüzde 5.2'nin altında kalacağını öngördü. 2010 yılında ise ekonomi ve talepte canlanma beklentilerine bağlı olarak enflasyonun hafif yükselişe geçeceği ve yüzde 6.2 seviyesinde olacağı öngörüldü.

Faiz indirimleri konusu

TCMB'nin faiz indirimleri konusunda bu zamana kadar üzerine düşeni mükemmelen yerine getirdiğini ifade eden Morgan Stanley analistleri, faiz indirim sürecinin sonuna gelindiğini öngördü. TCMB'nin bu aşamadan sonra yapacağı yeni faiz indirimlerinin gereksiz yere risk almak anlamına geleceği ifade edildi.

Dış finansman

Morgan Stanley Türkiye'nin ve Türk şirketlerinin dış finansman süreçleri konusunda da güven içinde olduğunu belirterek Türkiye'nin ve Türk şirketlerinin global kredi piyasalarındaki daralma ile başa çıkabilecek güçte olduğunu dile getirdi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz