Orta Afrika geçici cumhurbaşkanını seçti

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin geçici cumhurbaşkanı, Bangui Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza oldu

Abone ol

BANGUİ - Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC), darbe yaparak iktidara geldikten sonra uluslararası ve bölgesel baskılar sonucu istifa etmek zorunda kalan eski geçici Cumhurbaşkanı Michel Djotodia'nın yerine başkent Bangui'nin Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza geçici Cumhurbaşkanı olarak seçildi. 

Alınan bilgiye göre, ülkede geçici parlamento konumundaki Geçici Ulusal Konsey'in (GUK) 135 üyesi bugün yapılan seçimin son turuna Samba-Panza ile eski cumhurbaşkanlarından Andra Kolingba'nın oğlu kaldı. 

Konsey, yapılan oylama sonucu Samba-Panza'yı, 2015 başlarında düzenlenecek seçimlere kadar ülkenin Cumhurbaşkanı olarak seçti. 

Konseye başvuran 24 kişiden sadece 8'inin adaylığını onay verilmişti. 

Yeni geçici Cumhurbaşkanı ocak ayının başında bölgesel ve uluslararası baskılar sebebiyle görevini bırakan Michel Djotodia'nın yerine geldi. Müslümanların güvenli bir şekilde ülkeden çıkışını kolaylaştırmak için Afrika barış koruma gücü MISCA'ya üye ülkeler, Bangui'de Müslümanların çoğunlukta olduğu bir semte asker göndermek zorunda kaldı. 

Bangui'de dün Hristiyan çetelerin saldırısına uğrayan 2 Müslüman yakılarak öldürülmüştü. 

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi