Pakistan ile Çin işbirliğini hızlandırıyor

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li Keqiang, iki ülke arasındaki işbirliğinin hızlandırılmasında mutabık kaldı.

Abone ol

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Şerif, Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li ile kapsamlı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Şerif ve Li, iki ülke arasındaki işbirliğinin hızlandırılmasında mutabık kaldı.

Şerif, Kasım 2022’de Çin’e yaptığı ziyarete atıfta bulunarak, İslamabad’ın Pekin ile yakın ilişkilerini geliştirme konusundaki kararlılığının altını çizdi ve ülkesinin Çin’in temel çıkarlarına olan sarsılmaz desteğini yineledi.

Bölgesel meselelerin de ele alındığı görüşmede Şerif, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru’nun (CPEC) zamanında tamamlanmasının önemine işaret etti.

Şerif, İslamabad’ın Çinli yatırımcılara tamamen güvenli ve elverişli iş ortamı sağlayacağı konusunda Li’ye güvence verdi.

"Çin, daima Pakistan ile dayanışma içerisindedir"

Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li ise, İslamabad’ın sadece bir stratejik dost olmadığını vurgulayarak, Pakistan’ın istikrar ve ekonomik refahının bölge ve Çin için çok önemli olduğunu belirtti.

Li, Çin’in daima Pakistan ile dayanışma içerisinde olduğunu kaydetti.

Meteoroloji uyardı: Yeni haftada gök gürültülü sağanak etkili olacak Derbide sakatlanan İsmail Yüksek'in son durumu belli oldu Bakan Şimşek Suudi Arabistan'a gitti İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu Fatih Erbakan: Rüşvete kesinlikle geçit verilmeyecek