"Elle tutulur bir çözüm zamanı"

Yunanistan Başbakanı Çipras, kritik Liderler Zirvesi öncesinde, "Elle tutulur ve yaşayabilir bir çözüm zamanı" dedi.

Abone ol

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Euro Bölgesi liderler zirvesine katılım için geldiği Brüksel'de, Yunanistan'ın Euro Bölgesi içinde büyümeye dönmesine imkan verecek elle tutulur ve yaşayabilir bir anlaşmaya varılmasının zamanının geldiğini söyledi.

Euro Bölgesi liderler zirvesi öncesinde uluslararası kreditörleri AB, IMF, Eurogroup ve ECB'nin başkanları ile biraraya gelecek olan Çipras açıklamasında, "Finansal oylarak yaşayabilir bir çözümü başarmayı amaçlıyoruz. Aşırı faiz dışı fazlayı geride bırakmak, ücretleri ve emekli maaşlarını korumak, elektrikte aşırı ve rasyonel olmalarn KDV oranı artırımından kaçınmayı hedefliyoruz. Amacımız işçi-işveren ilişkilerinde normalleşmeyi yeniden tesis etmek, aynı zamanda gerekli ve adil yapısal reformları desteklemek" diye konuştu. 
     
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise Yunanistan ile bugün bir anlaşmaya varılıp varılamayacağını bilmediğini ifade etti.

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı