"Geniş çaplı çekilme hemen olmaz"

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, geniş çaplı bir çekilmenin, Güney Osetya'da Rus birliklerince alınacak güvenlik önlemlerine bağlı olacağını söyledi

Abone ol

MOSKOVA  - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir TV söyleşisinde, Gürcistan'daki Rus birliklerinin mevzilerinden hemen çekilmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Tarafların, çatışma öncesi mevzilerine dönmelerini içeren bir ateşkes anlaşması imzalamış olmalarına, Rus birliklerinin Tiflis yakınındaki bir kasabayı terk etmelerine ve ABD'den gelen "hızla çekil" çağrılarına karşın Lavrov, "geniş çaplı bir çekilmenin, Güney Osetya'da Rus birliklerince alınacak güvenlik önlemlerine bağlı olacağını" söyledi.

Güney Osetya'daki "Rus barış gücü" askerlerini takviye edeceklerini, Rus güçlerinin, Güney Osetya'da güvenliği öncelikle pekiştirmeleri gerekeceğini belirten Lavrov, "Güney Osetya çatışma bölgesine gönderilmiş olan Rus silahlı kuvvetleri birlikleri, bu güvenlik önlemleri alındığı zaman çekilecekler" dedi.

Lavrov, bunun ne kadar zaman alacağı sorusuna ise "gerektiği kadar" karşılığını verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı, bölgeye hangi ülkelerin barış gücü yerleştireceğine de "ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice değil, Güney Osetya halkının karar vereceğini" söyledi.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak