"Küresel kriz sınırlarımızdan içeri girmektedir"

Rio Grubu, küresel mali krizi görüşmek için Meksika'da düzenlediği toplantıda G-20 zirvesine mesaj gönderdi

Abone ol

ZACATECAS - 22 Latin Amerika ve Karaibler ülkesinin oluşturduğu Rio Grubu temsilcileri, küresel mali krizi görüşmek için Meksika'da biraraya geldikleri toplantıda, Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinosa, "Bugün bu krizin etkilerini azaltmak için hep beraber eylem belirlemeliyiz. Çok karmaşık olan küresel kriz sınırlarımızdan içeri girmektedir ve bu krizde hiç bir sorumluluğu bulunmayan Latin Amerika ve Karaib ülkelerinin, sonuçlarına maruz kalmaktadır" dedi.

Meksika Dışişleri Bakanı Espinosa bu sözlemiyle, cumartesi günü Washington'da yapılacak olan G-20 zirvesine bölge ülkelerinin göndermek istediği mesajı da özetlemiş oldu.

Espinosa, ülkenin kuzeyindeki Zacatecas'ta 1986'da kurulan Rio Grubu'nun 27. Bakanlar toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında, küresel mali krizin etkilerini azaltmak için bir araya gelindiğini belirtti.

Zacatecas toplantısında, 4 kasımda ABD'de yapılan seçimleri Barack Obama'nın kazanmasının bölgeye yansımalarının ele alınması da gündemde yer alıyor.

Toplantıya, Panama, Guatemala, Guyana, Honduras ve Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanları, Arjantin, Belize, Bolivya, Brezilya, Şili, Costa Rica, Ekvator, El Salvador, Haiti, Jamaika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay ve Venezuela ise üst düzey temsilcilerini gönderdi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz