"Yunanistan ile bu hafta anlaşma mümkün"

AB Komisyonu ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Moscovici, "Yunanistan ile anlaşma yolundayız" dedi.

Abone ol

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, dün yapılan Euro Bölgesi liderler zirvesi sonrasında Yunanistan konusunda bir çözümü yaklaşıldığını, Yunanistan ile bu hafta bir anlaşmaya varılmasını beklediğini söyledi.

Moscovici bu sabah yaptığı açıklamada, "Bir anlaşmanın parametreleri detaylandırılıyor. Liderler yolu açtılar ve gerekli parametreleri dizayn ettiler. Bir anlaşmaya varılacağı konusunda ikna olduk ve bu hafta bir anlaşma mümkün" diye konuştu.

Atina Borsası yeni güne de yükselişle başladı 

Yunanistan'ın uluslararası kreditörlere dün sabah sunduğu yeni önerilerin müzakerelerde ilerleme için temel olarak kabul görmesi sonrasında bu hafta bir anlaşmaya varılacağı umutlarıyla güçlü yükseliş yaşayan Atina Borsası, bugüne de yükselişle başladı.
    
Dün yaşanan yüzde 9'luk yukarı hareketin ardından Atina Genel Endeksi bugüne de yaklaşık yüzde 3 arttı.
    
Atina Genel Endeksi şu sıralarda yüzde 3,09 artışla 772,35 puandan işlem görüyor. Yukarı harekette yine banka hisseleri ön plana çıkıyor. Banka hisseleri yüzde 5,74 değer kazandı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz