Rasmussen Rusya'yı ziyaret edecek

Rasmussen, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un bu yıl ülkesini ziyaret etme davetini kabul etti

Abone ol

BRÜKSEL - Rusya ile ilişkilere büyük önem verdiğini her fırsatta vurgulayan ve görevindeki en zorlu hedefini "NATO'nun tehdit olmadığı konusunda Rusları ikna etmek" olarak açıklayan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Moskova'ya davet edildi.

New York'ta BM Genel Kurulu toplantılarına katılan Rasmussen, burada görüştüğü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bu yıl ülkesini ziyaret etme davetini kabul etti.

Brüksel gözlemcileri, NATO'nun bu yılki Strasbourg-Kehl zirvesi öncesinde Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği adaylığının Almanya, Fransa ve İngiltere üçlüsü tarafından diplomatik teamüller zorlanarak diğer NATO üyelerine dayatılmasında, AB üçlüsünün Gürcistan'daki çatışmalar nedeniyle Rusya'yla bozulan ilişkileri tamir çabasının etkili olduğunu değerlendiriyor.

Rasmussen, Danimarka başbakanlığı döneminde AB liderleri içinde Rusya'ya sıcak yaklaşımıyla biliniyordu.

Sanayiciden gıda enflasyonu uyarısı:Yerli üreticiye destek bekliyoruz VakıfBank’tan ekonomiye 2 trilyon TL katkı Düşük karbonlu üretim yapan işletmelere destek verilecek “6.600 hektarlık maden sahası rehabilite edildi” Kuraklık, vahaları da kuruttu 134 bin km2 alan kayboldu