Riyad ve Kahire'den 10 milyar dolarlık ortak fon

Suudi Veliaht Prens Bin Salman, ilk resmi yurt dışı ziyaretini Mısır'a yaptı. Ziyaret sırasında iki ülke, Kızıldeniz kıyısında inşa edilecek mega kent için 10 milyar dolarlık ortak fon kurdu.

Abone ol

Suudi Arabistan ve Mısır, Sina bölgesinin güneyindeki 1000 kilometrekarelik alanda inşa edilmesi planlanan mega kent için 10 milyar dolarlık ortak fon kurdu.

Anlaşma, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın Kahire ziyareti sırasında imzalandı. İlk resmi yurt dışı gezisine çıkan Bin Salman, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile de bir araya geldi.

Suudi Arabistan ve Mısır ilişkileri, Sisi'nin darbeyle iktidara geldiği 2013'ten bu yana hızla gelişiyor.

500 milyar dolarlık mega kent

Mega kent, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz kıyısında inşa edeceği NEOM isimli projenin bir parçası olacak. Mısır ve Ürdün'le bağlantılı olacak kent için 500 milyar dolar fon ayrılmıştı. Bin Salman, projenin ilk aşamasının 2025 yılında tamamlanmasının planlandığını söylemişti. Proje, Suudi Arabistan'ın petrol gelirlerine dayalı ekonomisinde çeşitliliğe gitme vizyonunun bir parçası olarak görülüyor.

Bin Salman, Kahire'nin ardından İngiltere ve ABD'yi ziyaret edecek.

Bomba kulis: Erdoğan yarın bazı isimleri görevden alabilir AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem Uçak biletlerinde tavan fiyata zam geldi: İşte son rakam... Yerel seçim sonra ilk kez: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşecek Altın fiyatlarında son durum