Rus AvtoVAZ, 27 bin 600 çalışanını çıkartacak

Şirket, 102 bin çalışanından 27 bin 600'ünü işten çıkartacak

Abone ol

MOSKOVA - Rusya'nın en büyük otomobil üreticilerinden AvtoVAZ şirketi 27 bin 600 çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, AvtoVAZ'ın 102 bin çalışanından 36 bininin işine son vermeyi planladığı ancak sendikanın hazırladığı, bu sayıyı 27 bin 600'e kadar düşüren planın kabul edildiği kaydedildi.

Fransız Renault şirketinin yüzde 25'lik hissesine sahip olduğu AvtoVAZ'ın yıllardır uğradığı zarar, ekonomik kriz sonrası Lada sedan modellerine yönelik talepteki keskin düşüş yüzünden rekor seviyeye ulaşmıştı.

Rusya'daki Avrupa İş Dünyası Derneği, AvtoVAZ'a ait otomobillerin bu yılın ilk 6 ayındaki satışlarında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44 oranında düşüş olduğunu açıkladı.

AvtoVAZ'ın işine son vereceği işçilerin yarısının emeklilik yaşına gelen kişilerden oluştuğu belirtilerek, şirketin 2012 yılında Renault ile birlikte geliştireceği yeni üretim hattı için 6 bin yeni işçiyi yeniden istihdam etmeyi planladığı kaydedildi.

Rusya'da bu yıl Ocak-Ağustos dönemindeki yeni araba satışlarında, geçen yıla kıyasla yüzde 51 oranında düşüş yaşandı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz