Rus yetkililer, Buşehr santrali için bugün Tahran'da

İran ve Rusya, Buşehr nükleer santralinin bitirilmesi konusunu görüşecek

Abone ol

TAHRAN – İran ve Rusya, Buşehr nükleer santralinin tamamlanması için müzakerelerde bulunacak.

İran Atom Enerjisi Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Buşehr nükleer santralinin yapımını üstlenen Rus şirketinin yöneticileri, yarın Tahran'a gelecek. Leonid Rezinkov başkanlığındaki Rus heyetinin İranlı muhataplarıyla söz konusu santralin bitirilmesi konularını görüşmesi bekleniyor.

Rusya'nın Tahran Büyükelçisi Aleksander Sadovnikov, geçen hafta, Rusya'nın Buşehr'deki nükleer santrali mümkün olan en kısa sürede bitirmeye kararlı olduğunu, Batılı ülkelerin İran'a uyguladığı ambargo nedeniyle santralin tamamlanmasının uzun sürdüğünü söylemişti.

Bu arada, Rusya Federal Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Sergei Kiriyenko'nun Tahran'ı ziyaretinin de gündemde olduğu açıklanmıştı.

Rusya, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetiminde gecikmeli olarak Aralık 2007'de 82 ton nükleer yakıtı Buşehr'deki santralde kullanılmak üzere İran'a teslim etmişti. Rusya'nın yardımıyla ilk nükleer santralini bitirmek için gün sayan İran, yeni nükleer santrallerin yapımı için 6 yerli firmaya teklif ve görev vermişti.

İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi "Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz" Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi