Rusya, Abhazya'ya 'savunma' amaçlı S-300 yerleştirdi

Rusya, S-300'lerin yerleştirilmesinin uluslararası hukukun ihlali olmadığına dikkat çekti.

Abone ol

MOSKOVA- Rusya Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'ya S-300 füzelerinin yerleştirilmesinin  uluslararası hukuk ile çelişmediğini savundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrey Nesterenko, Rus haber ajanslarına yaptığı açıklamada, "S-300'ler, Abhazya'da tamamen savunma amaçlı bulunan üssümüzdeki askeri malzemenin tamamlayıcı unsurudur" dedi.

Nesterenko, S-300'lerin Abhazya'ya yerleştirilmesinin bölgedeki durumun istikrarsızlaşmasına yol açmayacağını belirterek, "Bu durum Rusya'nın uluslararası yükümlülüklerinin ihlali anlamına da gelmiyor" ifadesini kullandı.

Rusya, bu hafta başında Abhazya'ya S-300, Güney Osetya'ya da değişik tipteki hava savunma sistemlerinin yerleştirildiğini, bu sistemlerin bu bölgelerin hava sahasını ihlal edecek tüm uçakları vurma yetkisi olduğunu açıklamıştı.

Erdoğan Hamas lideri ile görüştü Öğretmen atamaları 2024: Branş dağılımı ve başvuru takvimi ne zaman açıklanacak? Borsa günü düşüşle tamamladı Denizbank'tan sermaye artırım kararı Kripto paraya iki vergi