Sidney'deki rehine krizi kanlı bitti

Avustralya polisi silahlı kişinin Sidney'deki rehineleri tuttuğu kafeye operasyon düzenledi. Operasyonda iki kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Ağır silahlarla donatılmış polis ekiplerinin kafeye baskın düzenlediği sırada olay yerinden büyük bir patlama sesi duyuldu. Bazı rehinelerin kaçtığı, kimilerinin yaralı olduğu yaklaşık 16 saattir olay yerinde bekleyen gazeteciler tarafından saniye saniye görüntülendi.

Avustralya basınından bazı kaynaklar, saldırganın vurulduğunu duyurdu. Ancak henüz bu bilgi doğrulanmış değil. Yaralıların durumuyla ilgili de herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Kimliği belli oldu

Sidney'de bir kafedeki müşteri ve çalışanları rehin alan silahlı saldırganın kimliği belli oldu.

Nefret mektuplarıyla tanınıyor

Saldırganın nefret mektuplarıyla tanındığı ortaya çıktı.Silahlı kişinin İranlı Man Haron Monis olduğu belirtildi. Reuters, daha önce cinsel saldırı suçundan hüküm giymiş olan Man Haron Monis isimli kişinin, İranlı bir mülteci olduğunu bildirdi. Kendini şeyh olarak tanımlayan 49 yaşındaki Monis, yurt dışında ölen Avustralyalı askerlerin ailelerine gönderdiği nefret mektuplarıyla tanınıyor.

IŞİD bayrağı istedi

Sidney'de bir kafedeki müşteri ve çalışanları rehin alan silahlı saldırgan Avusturya Başbakanı Tony Abbot ile görüşme talebiyle IŞİD bayrağı istedi. Rehinelerden 5'inin kaçarak kurtulduğu bildirildi.

Avustralya'nın Melbourne kentin Martin Place Caddesi'ndeki Lindt kafeye yerel saatle 09.45’te gelen silahlı kişi içeride bulunanları rehin aldı. 

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Bolat OECD Bakanlar Toplantısı temaslarını tamamladı Borsa günü rekorlarla tamamladı Gazprom 2023'te 629 milyar ruble zarar etti Bolat: Ekonomik ilişkilerimizi çok daha güçlü seviyelere çıkaracağız