Soysal, Pakistan'a yardımlardan sorumlu

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Rauf Engin Soysal BM Genel Sekreteri'nin Pakistan Özel Temsilcisi olarak atandı.

Abone ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER  - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Rauf Engin Soysal'ı, Pakistan'a yardımlardan sorumlu özel temsilcisi olarak atadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuyla ilgili olarak BM Genel Sekreteri ile görüşmesinin ardından BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "BM'nin talebiyle Türkiye önemli bir uluslararası göreve daha çok değerli bir diplomatını gönderiyor" dedi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Bu bizim onur duyduğumuz bir gelişme, Müsteşar Yardımcımız Engin Soysal bugünden itibaren BM Genel Sekreterinin Pakistan Özel Temsilcisi olarak atandı ve BM'nin Pakistan'daki bütün operasyonlarının tek yetkilisi olacak. Bu görev, BM sistemi içinde de Genel Sekreterlik Yardımcılığına denk düşen önemli bir pozisyon."

Soysal, bu görevi bir süredir sürdüren Fransız Jean Maurice Ripert'ten devralacak.

Müsteşar Rauf Engin Soysal da yaptığı açıklamada, kendisine verdikleri destek için tüm Türk yetkililere çok teşekkür ederek atamayı yeni öğrendiğini ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

"Pakistan'ın Türk insanının ikinci evi"

Görevin kendisi için son derece büyük ve kutsal bir görev olduğunu belirten Soysal, "Pakistan'ın Türk insanının ikinci evi" olduğunu, Pakistan'da daha önce de görev yaptığını ve sorunlarını Türkiye'nin sorunları olarak gördüklerini söyledi. Soysal, Pakistan'da elinden gelen her türlü çalışmayı hem BM'nin Pakistan temsilcisi hem de Türk devleti adına en iyi şekilde gönülden yerine getireceğini sözlerine ekledi.

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı gündem oldu 20 ilde Sibergöz-39 operasyonu: 74 gözaltı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları Valilik duyurdu: İstanbul'da bugün bazı yollar kapalı Şahin: Sahadaki balları denetime açsınlar