Statoil, Şahdeniz'deki katılım payını azalttı

Statoil, Şahdeniz konsorsiyumu ve Güney Kafkasya Boru Hattı projesinde yüzde 25,5 olan hissesini yüzde 15,5'e düşürdü

Abone ol

BAKÜ - Norveç petrol şirketi Statoil, Şahdeniz konsorsiyumu ve Güney Kafkasya Boru Hattı projesinde yüzde 25,5 olan katılım payını, hisselerini devrederek yüzde 15,5'e düşürdü.

Statoil'den yapılan açıklamada, şirketin, Şahdeniz doğalgaz yataklarının işletilmesi ve Güney Kafkasya Boru Hattı projesindeki katılım payının bir kısmını devrettiği bildirildi.

Açıklamada, Statoil'in sahip olduğu ve 1,45 milyar dolar tutarındaki yüzde 10'luk payının Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve British Petroleum'a (BP) satıldığı kaydedildi.

Statoil'in satışa çıkardığı hisselerin yüzde 6,7'sinin SOCAR, yüzde 3,3'ünün ise BP tarafından alındığı ifade edildi.

Son gelişmenin ardından Şahdeniz Konsorsiyumunda, BP yüzde 28,8, SOCAR yüzde 16,7, Statoil yüzde 15,5, Total, Lukoil ve NİKO yüzde 10'ar, TPAO ise yüzde 9 hisse sahibi oldu. 

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak