"Suriye İdlib'e hakim olacak"

Suriyeli bakan yardımcısı, devletin savaşla ya da barış yoluyla İdlib vilayetine yeniden hakim olacağını söyledi.

Abone ol

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad'ın sözleri, Suriye ordusunun İdlib'e beklenen saldırısının Türkiye ve Rusya arasında varılan bir anlaşmayla bertaraf edilmiş olmasına rağmen, hükümetin buradaki isyancıları yenmekte kararlı olduğunu gösteriyor.

El Vatan gazetesinin haberine göre Mekdad, İdlib anlaşmasının daha önce çatışmasızlık bölgelerinin kurulması için izlenen diplomatik yolun parçası olduğunu söyledi ve bu noktalardan bazılarının Suriye devletinin denetimine geçmiş olduğunu hatırlattı.

Mekdad, "Suriye'nin diğer her köşesinde galip geldiğimiz gibi, İdlib'de de zafer kazanacağız ve bu mesaj konuyla ilişkisi olan herkes için çok açıktır." ifadelerini kullandı. 

Geçen hafta varılan Türk-Rus anlaşması Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de isyancı güçler ve Suriye ordusu arasında kalan bölgede silahtan arındırılmış bir alanı belirliyor.

İYİ Parti'de Tolga Akalın adaylıktan çekildi Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu ATO Başkanı Baran açıkladı: Beş alışverişten biri e-ticaretle yapılıyor Dünyaca ünlü maden suyunda 'dışkı' tespit edildi İstanbullular dikkat! Valilik duyurdu: Yarın bu yollar kapalı