Suriye'de ölü sayısı 100'e yükseldi

Güvenlik güçlerinin göstericelere ateş açması sonucu ölen 9 kişinin cenazesine 20 bin kişi katıldı.

Abone ol

ŞAM - Suriye'nin Dera kentinde, hükümet karşıtı gösterilerde güvenlik güçleri tarafından öldürülen 9 kişinin cenazesine 20 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Reuters ajansına yaptıkları açıklamada, Dera'da düzenlenen cenaze törenine katılan yaklaşık 20 bin kişinin, kentin güneyindeki mezarlıkta, "Özgürlük" ve "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" sloganları attıklarını söylediler.

Öte yandan Dera kentinde dün 100 kişinin öldüğünü belirtti.

AFP'ye açıklama yapan bölgedeki insan hakları savunucuları ve görgü tanıkları, polisin açtığı ateşte dün 100 kişinin öldüğünü belirttiler.

Suriye'nin Dera kentindeki bir hastane yetkilisi bu sabah Reuters ajansına yaptığı açıklamada, hastaneye, güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda ölen 25 protestocunun cesedinin getirildiği bildirmişti.

Hükümet göstericilerin taleplerini karşılayacak

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın danışmanı Buteyna Şaban, protestocuların talepleriyle ilgili olarak çok yakında önemli kararlar alacaklarını söyledi.

Şaban, Dera halkının taleplerinin incelendiğini ve haklı bulunduğunu belirtti.

Şaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde her düzeyde önemli kararlara tanık olunacağını kaydetti.

Ülkenin güneyindeki Dera kentinde bir haftadır yönetim karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı İstanbul ve Ankara'da 1 ton metamfetamin ele geçirildi Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti