Suriye'den 'Halep'i boşaltın' uyarısı

Suriye ordusu muhaliflerin ve ailelerin doğu Halep'i terk etmesini istedi

Abone ol

Halep kentinin muhalif kontrolü altındaki bölümlerini birkaç haftadır topçu ateşi ve havadan bombardıman altında tutan Suriye ordusu, kentten ayrılmak isteyenlere son bir imkan verdiğini ve kentte kalmakta ısrar edenlerin "kaçınılmaz kader" ile karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Suriye ordusu tarafından dün gece yapılan açıklamada kentin kuzeyinde muhaliflerin kullandığı ikmal yollarının kesildiği ve tüm muhalif mevzileri ile cephaneliklerin yeri hakkında orduda kesin istihbarat bulunduğu belirtildi. 

Ordu, tüm isyancıları silahlarını bırakarak kentten ayrılmaya çağırdı. Suriye ordusu dün sabah da, kentin terk edilebilmesi için muhaliflerin elindeki Halep'in doğu mahallelerine yapılan top ve hava ateşini azalttığını açıklamıştı. Iraklı ve Lübnanlı Şii milislerin yanı sıra Rus savaş uçaklarının desteğini alan Suriye ordusu, bir hafta süren ateşkesin çökmesinin ardından 19 Eylül'de Halep'in doğusuna yönelik taarruz başlatmıştı. Taarruz iç savaş boyunca görülen en şiddetli hava saldırılarıyla başladı.

Bombardımanın Halep'te yol açtığı yıkım uluslararası tepkiye yol açarken, ABD'nin de ateşkesi uzatmak için Rusya ile yürüttüğü görüşmelerden çekilmesine neden oldu. Suriye ordusu ve müttefiki güçler taarruz sırasında kentin kuzeyinde kontrolünü kısmen artırdı ve kent merkezi ile güneyde yeni cepheler açtı.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak